4 způsoby, jak snížit riziko zlomenin stresu

neviditelný pro většinu rentgenových skenů, ale neuvěřitelně nepříjemné se s nimi vypořádat, zlomeniny stresu mohou být i nejtěžší sportovce. Pokud jste běžec nebo se účastníte sportu, kde vaše noha neustále zasáhne tvrdý povrch, můžete být ohroženi tímto stavem a neuvědomit si ho.

Co je to přesně zlomenina napětí? Podle Tim Miller, MD, MD, lékař sportovní medicíny ve zdravotnickém centru Ohio State University Wexner, možná nevíte, že nemáte, protože se vyvíjejí malé zlomeniny vlasů. “Stručně řečeno, je to únavová selhání kosti,” vysvětluje. “Normální Chorvatská fotbalová reprezentace Dres kost je přepracovaná a nemá dostatek času na uzdravení.” S opakujícím se aktivitou se bolest a nepohodlí zvyšují. V průběhu času začnete zažít obtěžující příznaky s normálními každodenními činnostmi. “

Kdo je v ohrožení? Obvykle sportovci nebo aktivní lidé, kteří se účastní opakujících se fyzických aktivit, jako jsou běžci, veslaři, basketbalové hráče, gymnastky nebo tenisové hráči. Ženy obvykle zažívají zlomeniny stresu více než muži a podmínky, jako je osteoporóza nebo poruchy příjmu potravy, které oslabují kosti, mohou zvýšit vaše riziko těchto mikrobrkáva. “Také vidíme zlomeniny stresu s běžci” Couch to 5K “,” říká Miller. “Lidé, kteří se snaží najednou nastoupit do formy a zvyšují intenzitu svého cvičení po velmi krátkou dobu.”

Miller bohužel říká, že je obtížné diagnostikovat zlomeninu napětí, protože praskliny vlasů se obvykle neobjevují na rentgenu, když poprvé začnete poprvé zažít příznaky. Pro potvrzení stavu může lékař provést kostní skenování nebo MRI. Abyste se zacházeli s problémem, obvykle musíte pouze propustit fyzickou aktivitu, která zhoršuje nepohodlí. Pokud se však jedná o zlomeninu napětí v noze nebo noze, možná budete muset chvíli přestat s váhou a použít berle nebo botu.

Naštěstí existuje několik způsobů, jak tomuto stavu zabránit. Tady je, jak.

#1: Zhrujte svůj příjem vápníku a vitamínu D

Podle Millera jsou vápník a vitamín D stavebními kameny zdravých kostí – což může pomoci zabránit zlomeninám stresu. Ve studii z roku 2016 údaje ukazují, že sportovci, kteří rádi hrají sporty s vysokým dopadem, možná budou muset získat více vitamínu D než průměrný člověk. “Přiměřené vystavení slunci může skutečně pomoci s hladinami vitamínu D,” říká Miller. Můžete se také zeptat svého lékaře na převzetí doplňku, pokud se chystáte účastnit činností, kde je riziko zlomeniny stresu vysoké.

#2: Upravte svůj krok a noste správnou obuv

Samozřejmě víte, jak běžet nebo běhat, ale opravdu běžíte, že? Pokud nemáte správný krok nebo obuv, vaše nohy a nohy by mohly absorbovat příliš velký dopad. Podle výzkumu z roku 2013 může nesprávná rotace kolen a úhly únosu při přistání zvýšit riziko zlomeniny stresu, jakož i snížit úhly kolena a kyčle. Oprava? Naučit se, jak vytvořit nejbezpečnější krok. (Místní běžící programy nebo skupiny obvykle vyučují formu pro nováčky.) Kromě toho nezapomeňte nosit Uruguayská fotbalová reprezentace Dres podpůrnou obuv; Vyměňte si tenisky každých 300 až 500 mil.

#3: Nechoďte na „hubenou“

Ženy jsou již ohroženy zlomeninami stresu, zejména pokud mají podváhu, říká Miller. Podle studie z roku 2017 provedené Millerem mají běžci s BMI s 19 nebo méně zvýšeným rizikem přestávek vlasových linií a jejich zranění trvá déle, než se uzdraví. Miller říká, že nepřetržité bušení je obvykle příliš mnoho pro aktivní lidi, kteří nemají libovou svalovou hmotu, aby ji udrželi. Udržujte zdravou tělesnou hmotnost prostřednictvím vyvážených dietních rozhodnutí, rozhodli se pro dostatek libového proteinu, sacharidů a zdravých tuků, abyste udrželi krok s režimem.

#4: Pomalu zvyšujte intenzitu

Nebuďte sportovcem „pohovka na začátek“, který jde z nuly na 60, říká Miller. “Je důležité postupně postupovat do nového programu aktivity,” vysvětluje. “Žádné rychlé výbuchy aktivity, hned z netopýra.” Kromě toho sledujte bolestivost v oblastech, kde jsou běžné zlomeniny napětí: horní, střední a vnější část chodidla, kyčle a holenní kosti jsou často v linii ohně pro tato poranění vlasů. Pokud cítíte bolest během normální rutiny cvičení, Santos Laguna Dres vezměte si den nebo dva volno, dokud to neudělá.

Tato informace je pouze pro vzdělávací účely a není určena jako náhrada za lékařskou diagnózu nebo léčbu. Tyto informace byste neměli používat k diagnostice nebo léčbě zdravotního problému nebo stavu. Před změnou stravy se vždy zkontrolujte se svým lékařem, změníte své spánkové návyky, užívejte doplňky nebo spusťte novou fitness rutinu.

Jenna Birch

Jenna Birch je novinářka pro zdraví a životní styl. Napsala mimo jiné pro webové a tiskové prodejny jako Cosmopolitan, O, Psychology Today, Self, zdraví žen a zdraví mužů. Je publicistkou pro Yahoo a autorkou The Love Gap (leden 2018, Grand Central Life & Style), vědecký průvodce pro Modern Ženy navigují dnešní komplikovanou datovací krajinu. Kamenec University of Michigan, Jenna, stále bydlí v Ann Arbor, MI.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *